Ulusal Gönüllülük Komitesi İstanbul’da Toplandı

28 Eylül 2018

Ulusal Gönüllülük Komitesi, 2018 yılı üçüncü toplantısını 29 Eylül 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirdi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ev sahipliğinde yapılan toplantıya, 17 üye kuruluştan 23 katılımcı katıldı. Toplantıda, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü gündemi, yeni üyelikler ve tüzük güncellemeleri gibi konular ele alındı.

Toplantının moderasyon ve raporlama görevini DenizTemiz Derneği/TURMEPA, TEGV ve ILA üstlendi. Katılımcılar, çalışma usulleri belgesi hakkında görüş alışverişinde bulundu. Özellikle tanımların ve açıklamaların yeterli hale getirilmesi, uygulanmayan maddelerin çıkarılması ve belgede gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği vurgulandı.

Gündemde ayrıca, komitenin bilinirliği, internet sitesi yönetimi ve sosyal medya iletişim stratejileri konuşuldu. 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü için sosyal medyada etkinlikler düzenlenmesi, gönüllülerin hikayelerinin paylaşılması ve “Gönüllülük Hepimizin İçinde. Yeter ki Ses Ver!” sloganının kullanılması önerildi.

Toplantıda, Fikret Yüksel Vakfı, KODA ve Maya Vakfı temsilcileri kurumları hakkında bilgi verip sunumlarını yaptılar. Üyelik başvurularının kabulü için UGK yönetim kurulu tarafından whatsapp veya e-posta yoluyla değerlendirilmesine karar verildi.

Son olarak, UGK çalışma grubu tarafından hazırlanan kapsamlı raporun bir bölümünün seçilip eylem planına dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda gönüllü yönetimi kriterlerinin belirlenip ulusal alana yayılması için çalışmalar yapılacak.

Bir sonraki toplantı, KAÇUV ve TÖSSED ev sahipliğinde 26 Ekim’de gerçekleştirilecek. Bu toplantıda 2019 yılı toplantılarına ev sahipliği yapmak isteyen kuruluşlar belirlenecek.

Ulusal Gönüllülük Komitesi - © 2024 - Designed by