Ulusal Gönüllülük Komitesi, Pekin‘de Uluslararası Gönüllü Hizmeti Değişim Konferansı’na Katıldı

14 Aralık 2017

Ulusal Gönüllülük Komitesi (UGK), 12-14 Aralık 2017 tarihlerinde Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UNV) programı ve Çin Uluslararası Ekonomik ve Teknik Değişim Merkezi (CICETE) tarafından düzenlenen Uluslararası Gönüllü Hizmeti Değişim Konferansı’na katıldı. Konferans, Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’de gerçekleştirildi ve gönüllülüğün Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) ile Güney-Güney İşbirliği ve “Kuşak ve Yol Girişimi” (BRI) çerçevesinde bir itici güç olarak rolüne odaklandı.

Konferans, BRI ülkelerinden önde gelen ortakları, gönüllü katılımı sağlayan kuruluşları, akademisyenleri, özel sektör temsilcilerini ve BM kuruluşlarını bir araya getirdi. UNV İcra Direktörü Olivier Adam, gönüllü hizmetlerin kentsel gelişim, insani yardım, topluluk direnci ve akademik araştırmalar bağlamında önemine dikkat çekti ve yenilikçi ortaklıklar yoluyla gönüllülüğün karşılaştığı zorluklar ve fırsatlar üzerinde durdu.

Üç gün süren program, genel oturumlar, paralel oturumlar, özet toplantılar ve saha gezileri gibi çeşitli etkinliklerden oluştu. Bu etkinliklerde, ulusal ve uluslararası gönüllülük programlarının geliştirilmesi ve uygulanmasında elde edilen en iyi uygulamalar ve dersler paylaşıldı. Konferans, dünya çapında uluslararası gönüllülükle ilgilenen geniş bir paydaş yelpazesi için ideal bir ağ oluşturma fırsatı sundu.

UNV İcra Direktörü Olivier Adam, konferansın açılış konuşmasında, orta gelirli ülkelerden gelen gönüllülerin, benzer zorluklar ve kısıtlamalarla karşı karşıya olan diğer gelişmekte olan ülkelere bilgi ve deneyimlerini paylaşma konusunda uygun olduğunu vurguladı. Ayrıca, Çin’in “Kuşak ve Yol Girişimi”nin, Çin gönüllü organizasyonlarının çalışmalarını genişletmek ve yeni ortaklıklar geliştirmek için yeni bir kanal sunduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Çin Daimi Koordinatörü ve UNDP Çin Daimi Temsilcisi Nicholas Rosellini de konuşmasında, gönüllülüğün SDG’ler ve BRI’deki değerine dikkat çekti. Rosellini, BRI’nin “insandan insana değişim” sütununun, SDG 17’nin Hedefler için Ortaklıklar ilkesiyle uyumlu olduğunu ve gönüllülerin BRI platformu aracılığıyla sürdürülebilir kalkınmanın uygulanmasında önemli bir rol oynayabileceğini belirtti.

Bu konferans, UGK için yeni Güney-Güney işbirliği ve ortaklıklarını güçlendirme ve keşfetme fırsatı sundu. Çin’in gelişim yardımları ve BRI faaliyetlerine gönüllü katılımını teşvik etmesi, bu girişimlerin katılımcı, karşılıklı faydalı ve SDG’lerle uyumlu olmasını sağlayarak Güney-Güney İşbirliği’nin potansiyelini tam anlamıyla gerçekleştirmesine yardımcı olacaktır.

Ulusal Gönüllülük Komitesi - © 2024 - Designed by