Ulusal Gönüllülük Komitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi Ev Sahipliğinde Bir Araya Geldi

11 Eylül 2015

İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde ve Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) moderasyonunda, 11 Eylül 2015 tarihinde Ulusal Gönüllülük Komitesi (UGK) yılın üçüncü toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda AKEV, CARMA, ÇSGB, GSM, IBC, KSS Türkiye, MAG VAKFI, SİM, TEGV, TEMA VAKFI ve UNV temsilcileri yer aldı. IBC toplantının akışı ve içeriği hakkında bilgilendirme yaptı. Ev sahibi AKEV kurumun kurmakta olduğu gönüllü akademisi hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, 8 Mayıs tarihli bir önceki toplantı notları üzerinden yapılan çalışmalar değerlendirildi. Web sitesi, e-mail grubu ve sosyal medya kanallarının yönetimi konuları tartışıldı.

Kamuda gönüllülük konusu ile ilgili olarak AFAD ile görüşülerek güncel bilgiler alınacağı belirtildi. Ayrıca, kamuda gönüllülük konusu ile ilgili bir çalıştay düzenlenmesi ve iletişim bilgilerinin derlenmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda, gönüllüğün yasal çerçevesinin oluşturulması, farkındalık artırıcı videolar hazırlanması, Dünya Gönüllüler Günü için etkinlik düzenlenmesi, kamu kurumlarının UGK çalışmalarını desteklemesi ve gönüllü yönetişim listesinin tamamlanması gibi konular ele alındı.

Toplantının sonunda, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü için yapılacak etkinlikler ve sekreterya süreci tartışıldı. 5 Aralık etkinlikleri kapsamında çeşitli kurumlar tarafından yapılacak çalışmalar belirlendi ve bu çalışmaların koordinasyonu için gerekli adımlar atıldı.

Bir sonraki UGK toplantısının 6 Kasım 2015 tarihinde TEGV ev sahipliğinde gerçekleştirileceği kararlaştırıldı. Ayrıca, yeni üyelik başvurularının e-mail grubuna gönderilerek belirlenen tarihe kadar itiraz olmaması durumunda kabul edileceği belirtildi.

Ulusal Gönüllülük Komitesi - © 2024 - Designed by