UGK, UNDP ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Toplantısı Gerçekleşti

24 Temmuz 2024

UGK Gönüllülük Mevzuatı Alt Çalışma Grubu, UNDP ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü temsilcileri arasında önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Neslihan Yumukoğlu Cankara (UNDP), Hüseyin Cevahir Özalp (İçişleri Bakanlığı), Hayat Sende, İhtiyaç Haritası, STGM, Yaşar Üniversitesi, İLA, KAÇUV, AB Başkanlığı temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılım Projesi’nin ilerlemeleri değerlendirildi. Gönüllülük mevzuatı üzerine yapılan çalışmalar ve sivil katılımı artırmak için planlanan eylem planları ele alındı. Yeşil Kitap çalışmasının Eylül ayında Beyaz Kitap’a dönüştürüleceği ve bu kapsamda çalıştaylar düzenleneceği belirtildi.

Ayrıca, gönüllülüğün yaygınlaştırılması için eğitim ve iletişim kampanyaları ile 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü etkinliklerinin planlandığı vurgulandı. UGK üyelerinin, bu süreçlere katkı sağlaması kararlaştırıldı. Toplantı, sivil katılım ve gönüllülüğün güçlendirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Ulusal Gönüllülük Komitesi - © 2024 - Designed by