UGK Kapasite Geliştirme Alt Çalışma Grubu İkinci Değerlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi

25 Temmuz 2024

Ulusal Gönüllülük Komitesi (UGK) Kapasite Geliştirme Alt Çalışma Grubu, 25 Temmuz 2024 tarihinde ikinci değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Yaşar Üniversitesi, Gönüllü Hizmetler Derneği, AB Başkanlığı, ILA ve Deneyimsel Eğitim Merkezi katıldı.

Toplantıda, önceki toplantıda ve dokümanlarda sunulan öneriler, Sivil Katılım Projesi ile entegre bir kapasite geliştirme sürecinin nasıl kurgulanabileceği ele alındı. Ayrıca, komite içi iletişim ve işbirliği kapasitesinin geliştirilmesi, gönüllülere ve UGK paydaşlarına sunulabilecek eğitim programları tartışıldı.

Yaşar Üniversitesi ve ilgili UGK üyelerinin işbirliği ile İçişleri Bakanlığının hali hazırda açık olan hibe programına başvuru durumu gözden geçirildi. Kapasite geliştirme alt çalışma grubunun, başta Proje alt çalışma grubu ve İletişim alt çalışma grubu olmak üzere diğer alt çalışma gruplarıyla birlikte çalışmasının önemi vurgulandı.

Toplantı, bir sonraki ay tekrar görüşmek üzere sona erdi. İzleyen toplantıda, bu ve önceki toplantılarda alınan kararlara ve Sivil Katılım Projesi ile birlikte gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin somut süreçler değerlendirilecek.

Ulusal Gönüllülük Komitesi - © 2024 - Designed by