UGK Yeditepe Üniversitesi’nde İhtiyaç Haritası Zirvesine Katıldı

3 Kasım 2018

Yeditepe Üniversitesi Girişimcilik Kulübü ve İhtiyaç Haritası iş birliği ile düzenlenen “İhtiyaç Haritası Zirvesi”nin ikincisi, 2-3 Kasım 2018 tarihlerinde İnan Kıraç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Zirvede, çeşitli sektörlerden girişimci yetenekleriyle öne çıkan konuşmacılar ve ünlüler, uluslararası firmalardan ve gönüllülük kuruluşlarından temsilcilerle bir araya geldi.

Zirvenin açılışında konuşan Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Aydın, iyiliğin her şeyin başında geldiğini belirterek, büyük organizasyonlarla insanlara iyilik yapmanın yanı sıra, bir insana kendisini değerli hissettirmenin en basit ve etkili iyiliklerden biri olduğunu vurguladı. İhtiyaç karşılamanın gizlilik gerektirdiğine de dikkat çeken Prof. Dr. Aydın, yardımın kimseyi rencide etmeden yapılması gerektiğini söyledi.

İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı ve aktör Mert Fırat ise sosyal girişimciliğin dünyada çok etkin bir şekilde kullanıldığına dikkat çekerek, sosyal kooperatiflerin önümüzdeki yılların önemli konularından biri olacağını ifade etti. Fırat, “İşin sosyal kooperatifçilik kısmı da bizi çok heyecanlandırıyor. Sosyal kooperatifler önümüzdeki yılların konusu olacak” dedi.

Zirvenin ikinci gününde, “Gönüllülük Ortak Değerimizdir” başlıklı bir panel düzenlendi. Bu panelde ILA, Ulusal Gönüllülük Komitesi ve Gönüllülüğün Yasal Çerçevesi hakkında bir konuşma yaptı.

Yeditepe Üniversitesi Girişimcilik Kulübü, sosyal kooperatiflerin önemine dikkat çekerek, farklı konularda ihtiyacı olanlar ile bu ihtiyaçları karşılamak isteyen kişileri ve kurumları bir araya getirdi. Kurulduğu günden bu yana çok sayıda ihtiyaç sahibine yardım eden İhtiyaç Haritası, bu zirve ile daha fazla kişiye ulaşmayı hedefledi.

Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz da, İhtiyaç Haritası’nın topluma katkılarının çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu etkinlik, üniversite öğrencilerine sosyal girişimcilik alanında ilham vermeyi ve toplumdaki ihtiyaçlara yönelik çözüm önerileri sunmayı amaçladı.

Ulusal Gönüllülük Komitesi - © 2024 - Designed by