Ulusal Gönüllülük Komitesi 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü Farklı Etkinliklerle Kutladı

5 Aralık 2016

Ulusal Gönüllülük Komitesi (UGK), 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Bu etkinlikler, gönüllülük kavramının toplumda daha geniş kitlelere yayılmasını ve gönüllü çalışmaların tanıtılmasını amaçladı. Etkinlikler, 28 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen basın kahvaltısı ile başladı ve 2-5 Aralık tarihleri arasında çeşitli faaliyetlerle devam etti.

Etkinlik Programı:

  • 28 Kasım 2016 Basın Kahvaltısı: Etkinliklerin başlangıcında düzenlenen basın kahvaltısında, gönüllülüğün önemi ve UGK’nın çalışmaları hakkında bilgi verildi.
  • 2-5 Aralık 2016 Stant Çalışmaları: Türkiye genelinde 16 ilde, 63 farklı noktada stant çalışmaları gerçekleştirildi. Bu stantlarda, gönüllülük kavramının görünürlüğü artırıldı, bireyler gönüllü olmaya teşvik edildi ve UGK’nın faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verildi. Aynı zamanda, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşma yolunda gönüllülük çalışmalarının önemi vurgulandı.
  • Sosyal Medyada Gönüllülük Oyunu: 2-5 Aralık tarihleri arasında sosyal medyada “Gönüllülük Oyunu” oynandı. #GönüllüysenRenkVer etiketi ile herkesin katılımına açık olan bu oyun, gönüllülük hakkında farkındalık yaratmayı amaçladı.
Ulusal Gönüllülük Komitesi - © 2024 - Designed by