Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV)

Ali İsmail; 2011 yılında, yani henüz 17 yaşındayken, “Toplum için Gençlik” isimli bir hareket başlatmış ve arkadaşlarını da örgütleyerek bu kapsamda birçok etkinlik yapmıştı. Yaptıkları ilk etkinlik okulun bahçesini temizlemek olan bu grup, daha sonra huzurevi ziyareti, engelliler için mavi kapak toplama, ilköğretim öğrencilerine okumayı sevdirme, imkanları kısıtlı olan köy okullarına kitap, kıyafet desteği gönderme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi. “Düşlerinde Özgür Dünya” olan Ali İsmail, bu düşlerini gerçekleştirmek için birçok faaliyet yapmıştı ve toplum için yenilerini yapmayı planlıyordu. Hatta bu kapsamda yaptığı ve yapmayı planladığı etkinlikleri raporluyor ve günlüğüne yazıyordu.

Günlüğünde Ali İsmail, bu yaptıklarının sebebini şu şekilde ifade etmişti; “Bu yazıları yazma amacım, sadece kendi kafamda toparlayıp, bu ekibi, gerçekten toplum için çalışan gençleri, bir yerlere vardırmak, ekibi resmiyete dökmek ve tanınmak istememdi.” Yani Ali İsmail şu an yaşıyor olsaydı da muhtemelen toplum yararına çalışmalar yapıyor ve bu çalışmalarına kurumsal bir kimlik kazandırmayı hedefliyordu. Biz ailesi olarak, Ali İsmail’in bu hayallerini bir vasiyet olarak gördük ve onun yarım kalan düşlerini hayata geçirmek için Ali İsmail KORKMAZ Vakfı’nı kurduk.

Misyonumuz:

ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz’ın anısını yaşatmak ve onun “toplum için gençlik” düşünü hayata geçirmek amacıyla; gençlerin toplumsal fayda sağlayan etkinliklerde yer alarak daha önyargısız, daha çatışmasız, daha eşitlikçi, daha sosyal bireyler haline gelmelerini amaçlar.

Vizyonumuz:

Ali İsmail’in düşlerindeki özgür dünyayı; toplumsal barış ve eşitliğin var olduğu, insan-doğa ilişkileri de dahil olmak üzere her türlü eşitsiz ilişkiden arınmış bir dünyayı, gençliğin katılımı ile kurmak.

Hedefimiz:

ALİKEV, vizyonu doğrultusunda; politik karar alıcılar tarafından, gençlik alanında başvuru kaynağı olarak görülen ve ulusal yaygınlığa sahip bir vakıf olmayı hedefler.

Değerlerimiz:

  • Farklılıklarla bir arada olmak
  • Katılımcılık
  • Eşitlik ve pozitif ayrımcılık
  • Gönüllülük
  • Siyasi tarafsızlık
  • Paylaşımcılık
  • Şeffaflık